Αρχείο

2023 - Tάολου (套路 - Tàolù) & Τσι Κουνγκ (氣功 - Qì Gōng)

Το Σάββατο 11/11/2023 οι αθλητές/τριες των σωματείων της Πηγής του Νεαρού Δάσους Δάφνης, Ηρακλείου, Αιγάλεω και Αγρινίου είχαν την τιμή να προπονηθούν με δύο κορυφαίους δασκάλους του ναού Σαολίν. 

Τον βραβευμένο με το “Chinese Youth” για την επίτευξη υψηλού επιπέδου πολεμικών τεχνών και αναγνωρισμένο ως ένας από τους 10 καλύτερους δασκάλους του ναού Σαολίν, τον Grand Master Σι Χανγκ Τζουίν (释恒君 - Shì Héng Jūn, 1966 - ) 35ης γενιάς μάχιμων μοναχών. Ο Grand Master Σι Χανγκ Τζουίν έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του National Geographic σχετικά με την τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου και είναι μέχρι και σήμερα σύμβουλος της ακαδημίας πολεμικών τεχνών του ναού Σαολίν.

Και τον Grand Master Σι Σινγκ Χονγκ (釋行鸿 - Shì Xíng Hóng) επίσης κορυφαίο και περιζήτητο δάσκαλο του ναού Σαολίν, ο οποίος υπήρξε Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας της Αστυνομίας της Ουγγαρίας, Προπονητής της Συνταγματικής Αστυνομίας, εκπαιδευτής των Ειδικών Δυνάμεων και των αστυνομικών της Ουγγαρίας. Μέχρι και σήμερα ο Grand Master Σι Σινγκ Χονγκ έχει διδάξει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα περιοδικά πολεμικών τεχνών παγκοσμίως, σε πολλά ντοκιμαντέρ και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως το Discovery Channel, το PBS και το CBS.

Στο σεμινάριο, το οποίο διήρκησε 6 ώρες συνολικά, οι αθλητές/τριες εξασκήθηκαν στην εφαρμογή των βασικών τεχνικών Τάολου (套路 - Tàolù) του παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου και διδάχθηκαν μια φόρμα Σαολίν Τσι Κουνγκ (氣功 - Qì Gōng).  

Στο τέλος του σεμιναρίου οι αθλητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον δάσκαλο Σι Σινγκ Χονγκ, να ακούσουν ιστορίες από τον ναό Σαολίν και τη ζωή του αλλά και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την τέχνη, την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του Σαολίν Κουνγκ Φου.

 

Παραπάνω άρθρα σχετικά με Σεμινάρια